Tabăra literară Boema 9 de la Arefu 2024

A devenit o tradiție Tabăra literară Boema 9 organizată de Adrian Suciu, Direcția 9 și partenerii săi, în localitatea argeșeană Arefu.

La sfârșitul de săptămână 21-23 iunie 2024, artiști și poeți din România s-au întâlnit sub semnul prieteniei și a metaforei, la Pensiunea Șerbănoiu din Arefu, la puțini kilometri distanță de barajul Vidraru. Invitata ediției, Lucilla Trapazzo, poeta de origine italiană, trăitoare în Elveția.

Din partea comunităților românești din afara granițelor au fost prezenți la eveniment Dorina și Mircea G. Florescu  de la  “Centro Cultural La Tierra Tracia” din Spania, coordonatorii revistei “Români în Andaluzia”, a festivalului și platformei CultuRo; Valeriu Barbu și Vasile Juverdeanu din partea ”Cenaclului de la Roma”, Vocativ Media, Allettante Roma Editore, din Italia.

Camelia Morda Baciu, Simona Toma, Adriana Chiș, Maria Udrea, Violeta Anciu, Nicoleta Crăete, Cristina Art, Maria Trif, Irina Lazăr, Alina Bateriuc, Adrian Suciu, Tic Petroșel, Romeo Unga, Corneliu Rodeanu, Traian Chiricuță, Corin Culcea, Mihai Ciobanu, Gabor Istvan Ordog, Valeru Ciurea, Filip Suciu, Cosmin Dumitriu, au fost protagoniștii care au creat acel împreună unic, înfrățiți de muzică și poezie.

Spectacol și socializare la superlativ în aerul de la poalele Munților Frunții, pe cursul superior al Argeșului, mai jos de lacul de acumulare Vidraru, la Vasile Șerbănoiu.

Dincolo de forța lirică a poeților și autenticitatea muzicii lui Tic Petroșel, cel care a electrizat evenimentul, a prieteniei și bucuriei, realități vii ale întâlnirii de la Arefu, evenimentul creează la fiecare ediție oportunități de colaborare ce își găsesc apoi împlinire prin publicarea de cărți, organizarea altor evenimente, legături între asociații și între comunități, promovarea culturală și turistică a României peste hotare.

La acest eveniment nu puteau lipsi bucatele tradiționale, momentele de haz, mici excursii în frumosul ținut argeșean, muzica și dansul, schimburi de cărți, autografe, îmbrățișări frățești și despărțirea în ecoul prelungit al emoțiilor trăite aici.

Direcția 9 din București, condusă de poetul Adrian Suciu, împreună cu partenerii săi generoși și constanți, a devenit în ultimul deceniu un foarte puternic punct de referință pentru promovarea culturală românească, prin nenumăratele programe și acțiuni care au implicat aproape întreaga pleiadă de artiști și poeți tineri ce și-au găsit astfel drumul spre debut și consacrare.

Ceea ce nu este deloc de ignorat, legăturile pe care le-a creat între numeroase alte grupuri literare sau personalități din România și din spațiul european, aducând cinste spiritul românesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.